Acne (jeugdpuistjes)

0
Acne (jeugdpuistjes)

Een overgroot deel van onze tieners krijgt al eens te maken met één of andere vorm van acne. Verschillende factoren kunnen aan de basis liggen van deze jeugdpuistjes. Ze zijn weliswaar ongevaarlijk, maar toch ben je ze liever kwijt dan rijk. Bovendien kan je ze perfect behandelen en misschien zelfs voor een groot deel voorkomen.

Wat is acne?

Acne, ook wel jeugdpuistjes genoemd, is een huidaandoening waarvan je de oorzaak vaak hormonaal moet zoeken. Vandaar dat je ze vooral de kop ziet opsteken tijdens de puberteit. Een overmatige talgproductie zorgt voor opstopping van de talgklieren, die dan op hun beurt tot ontstekingen kunnen leiden. Niemand zit op deze vervelende pukkeltjes te wachten. Daarom dat we jou alvast een aantal tips willen meegeven om puisten te voorkomen.

Een aantal nuttige tips

Naast de hormonale factoren, heb je nog een aantal oorzaken die kunnen zorgen voor pukkeltjes. Gelukkig bestaan er heel wat tips om erger te voorkomen. Hoewel een goede gezichtsreiniging heel belangrijk is bij de behandeling van vetpuistjes, gebruik je het best maar 2 keer per dag een aangepaste reiniging. Je gebruikt liefst ook geen vettige fond de teint maar een make-up op waterbasis. Zelfs als je bepaalde medicijnen neemt, kan je als bijwerking jeugd puistjes krijgen. Hoe verleidelijk ook, je gaat beter niet zelf de puisten uitknijpen om verergering te voorkomen. Welke de oorzaak ook is, deze huidaandoening kan je perfect laten behandelen.

Welke behandelingen zijn er?

Heb je last van deze vervelende pukkels, dan wil je er alles aan doen om deze weg te krijgen. Hierbij maak je best niet de fout om alles in één keer te gaan uitproberen. Probeer elke behandeling eens apart en ga na hoe je huid hierop reageert.

Gezichtssauna’s

Gezichtscrèmes en lotions zijn niet altijd even effectief, want je huid kan er door verstopt raken, waardoor je huid alleen nog maar slechter wordt. Door te stomen met een gezichtssauna krijg je een gereinigde en egalere huid, zelfs tot in de diepste poriën.

Je kan een onderscheid maken tussen de verschillende soorten behandelingen. Een lokale behandeling werkt rechtstreeks op de verstopping van de talgklier. Een antibiotica kuur werkt voornamelijk op de bacteriën. Bovendien kan je een behandeling met hormonen volgen om puisten te verminderen. Daarnaast heb je ook behandelingen die rechtstreeks gaan inwerken op de productie van de talg. Deze laatste is zeer krachtig en mag dan ook niet bij iedereen worden toegepast.

Een standaard behandeling tegen puistjes bestaat er jammer genoeg niet. Bovendien moet je de behandeling dan ook de nodige tijd geven om je mooie huid te laten herstellen.

Producten bij jeugdpuistjes en acne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *