Behandelingen bij huidaandoeningen

Behandelingen bij huidaandoeningen

Behandelingen bij huidaandoeningen. Er zijn vele soorten huidaandoeningen en er zijn ook veel mogelijke behandelingen. Op deze pagina vind je een verzameling van verschillende behandelingen bij huidaandoeningen.

Allergietest

Een allergietest wordt ook wel een allergieonderzoek genoemd. Bij dit onderzoek wordt er achterhaald of u ergens allergisch voor bent. En zo ja, waar u dan allergisch voor bent. Er zijn drie soorten allergietesten, namelijk de bloedtest, de plakproef en de priktest.
» Lees verder…


Dode Zee Zout behandeling bij huidaandoeningen

Dode Zee zout is zout dat gevonden en gewonnen wordt bij de Dode Zee. Het zout bevat veel mineralen en sporenelementen en komt voor in diverse huidondersteunende en cosmetische producten.
» Lees verder…


Gezichtssauna bij huidaandoening

Een gezichtssauna als oplossing of ondersteuning voor je huidaandoening? Tijdens een behandeling wordt je gezicht gereinigd met warme stoom. Hierdoor gaan je poriën open staan, je profiteert van een diepe reiniging en een gezichtssauna is ook nog eens heerlijk ontspannend.
» Lees verder…


Homeopathie bij huidaandoeningen

In het algemeen kunnen eczeem, psoriasis en andere huidaandoeningen goed behandelt worden met klassieke homeopathie. Het uitzoeken van een geschikt middel gebeurt door de klachten goed te onderzoeken.
» Lees verder…


Hormoonzalf bij huidaandoeningen

Hormooncrème wordt voorgeschreven bij diverse huidaandoeningen. De meest bekende huidaandoeningen waar de zalf voor gebruikt wordt zijn eczeem en psoriasis. Met behulp van de hormoonzalf wordt het afweersysteem in de huid onderdrukt en wordt er een ontstekingsreactie tegengegaan.
» Lees verder…


Huidbiopsie

Als de aard of de oorzaak van een huidafwijking niet direct duidelijk zijn, voert een arts meestal een huidbiopsie uit. Een huidbiopsie bestaat uit het wegnemen van een stukje huidweefsel, een zogenaamd huidbiopt.
» Lees verder…


Lichttherapie

Lichttherapie kan worden ingezet als behandeling van verschillende huidaandoeningen. Zonlicht (vooral het ultraviolette deel) kan een positieve invloed hebben op deze huidziekten. Het onderdrukt namelijk het overactieve afweersysteem van de huid.
» Lees verder…


Zemelen

Zemelen werken verzachtend en jeukstillend bij een droge en/of geïrriteerde huid, zoals bij eczeem, psoriasis of andere huidaandoeningen. Door de jeukstillende werking neemt de kans op littekens als gevolg van krabben af.
» Lees verder…