Dode Zee Zout behandeling bij huidaandoeningen

0
Dode Zee Zout

Dode Zee zout is zout dat gevonden en gewonnen wordt bij de Dode Zee. Het zout bevat veel mineralen en sporenelementen en komt voor in diverse huidondersteunende en cosmetische producten.

Vaak is het een aanrader om, voordat u uw huid gaat behandelen met bijvoorbeeld een crème of zalf, eerst te baden of te deppen met dit speciale zout. De huid kan na een behandeling met dit zout de werkzame ingrediënten van een kuurproduct of crème beter opnemen.

Samenstelling dode zee zout

Dit zout heeft een heel andere samenstelling dan het zout van andere zeeën en oceanen. Het bevat veel meer van zouten zoals magnesiumchloride (53%) en kaliumchloride (37%) en relatief veel minder natriumchloride en ziet er daardoor wat doffer uit dan kristallen zuivere keukenzout. Deze samenstelling is ook meteen de kracht van het Dode Zee zout, de hoge concentratie van mineralen zorgt ervoor dat:

  • Je stofwisseling en doorbloeding wordt gestimuleerd
  • De afvalstoffen worden afgevoerd
  • De vochtbalans wordt hersteld
  • het lichaam beter ontspant na lichamelijke of geestelijke inspanning
  • het positief werkt bij stijve spieren en gewrichten
  • het desinfecterend is en herstellend werkt op de huid
  • het geschikt is als behandeling van de probleem-, schilfer- en schubbenhuid

Geschiedenis

Sinds duizenden jaren staan de natuurlijke zouten, mineralen en modder uit de Dode Zee bekend om hun therapeutische werking tegen veelvoorkomende gezondheidsproblemen zoals psoriasis, artritis, hoofdpijn, reuma en eczeem. Maar ook zonder specifieke klachten zijn de dode zee producten een genot voor de huid. Zelfs de oude Egytenaren wist al dat de vele mineralen een positief en verjongend effect hebben op de huid. Hoewel de naam anders doet vermoeden is de Dode Zee met recht een fantastische bron van leven.

Dode zee zout producten

Zoals hierboven beschreven hebben producten met dit speciale zout dus een positief effect als het gaat om huidverzorging. Deze producten zullen dus een goede ondersteuning voor uw huid zijn als u last heeft van eczeem, psoriasis of een andere huidaandoening.

Dode Zee Zout producten bij huidaandoeningen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *