Eczeem bij mijn baby boy

0
Eczeem bij mijn baby boy

Zo’n 2 maanden na de geboorte begon het huidje van mijn zoontje erg onrustig te worden. De vocht inbrengende crème mocht niet baten, die wij meerdere keren per dag opsmeerde. Het begon steeds meer en meer op eczeem te lijken. We zijn met hem toch maar even langs de huisarts gegaan, ondanks dat hij er nog geen last van leek te hebben.. maar wie weet dat nou: hoe een baby zich echt voelt?

De huisarts zei meteen: erfelijke eczeem. Wat bij mij de vragen op riep ‘wat zit er dan allemaal in onze familie..? Zou het komen door de hooikoorts? Of is rosacea de oorzaak? Misschien spelen de darmen dan toch mee?’ Het bleef giswerk.

Van de huisarts kregen wij een nog vettere crème om te smeren, zonder hormoonzalf. Deze hebben we 2x gebruikt en beviel ons niet zo. Ook omdat we de oorzaak niet goed wisten van zijn eczeem.

Want in de ogen van een alternatieve geneeskundige gezien is de huid óók een uitscheidingssysteem, een secundaire, die gebruikt gaat worden als er in het primaire uitscheidingssysteem problemen kunnen zijn. Onder de primaire uitscheidingssysteem vallen nieren en darmen. Ons zoontje plast goed. Dus dan kunnen het zijn darmen misschien wel zijn?

We weten dat darmen van een baby 2 jaar de tijd nodig hebben om zich te ontwikkelen. Dit alles bij elkaar heeft ervoor gezorgd dat we begonnen zijn met probiotica voor baby’s. (Merk: Orthica, soort: Ortiflor Start)

Probiotica ondersteunen de eigen bacteriën in de darm, maar vervangen ze niet. Ze veranderen de zuurgraad in de darm waardoor ons eigen darmflora weer beter kan groeien. Hierdoor kun je ze een langere periode gewoon blijven gebruiken.

Bij mijn zoontje deed dit al snel wonderen: zijn eczeem is voor 99,9% verdwenen! Ondertussen zitten ook mijn dochtertje van 3 jaar en ik aan de probiotica van Orthica (die bij ons leeftijd passen) en voelen wij ons zelf ook een stuk lekkerder met meer energie. Wisten we dit maar eerder!


Misschien ook interessant:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *