Alles over: Kalknagels

0
Kalknagels

Kalknagels- wat zijn de oorzaken en hoe bestrijd je het? Heb jij last van een kalknagel? Vind snel uit wat het is, wat de mogelijke oorzaken zijn en welke middelen jou eventueel helpen om de kalknagel te bestrijden.

Wat is een kalknagel?

Kalknagels zijn eigenlijk schimmelnagels. Ze komen aan de naam door het kalkachtige uiterlijk wat de nagel krijgt zodra de schimmel de nagel binnendringt. Op dat moment spreek je van een infectie. Vaak wordt de nagel dikker, broos en brokkelig. De nagel gaat ook langzamer groeien en er treedt vaak verkleuring op.

Wat is de oorzaak van en kalknagel?

De oorzaak van een kalknagel is een schimmelinfectie. Schimmels houden van donkere, vochtige ruimtes. Dit verklaart ook waarom kalknagels vaker bij de voeten voorkomen dan bij de handen. Schimmels zijn erg besmettelijk. Je kan de infectie bijvoorbeeld oplopen in vochtige ruimtes waar veel mensen blootvoets lopen, zoals de sauna of een zwembad.

Hoe voorkom je kalknagels?

Om te voorkomen dat je een kalknagel krijgt is het verstandig in deze ruimtes altijd slippers te dragen. Zorg dat je voeten altijd goed schoon zijn. Droog ze altijd goed af, juist ook de ruimtes tussen je tenen. Was je sokken en handdoeken op 60 graden, om schimmels geen kans te geven.

Wat te doen bij een kalknagel?

Wat moet je vooral doen en laten als je te maken hebt met een schimmelnagel? Gebruik geen zeep om je voeten schoon te houden. Hiermee verstoor je de natuurlijke zuurgraad en dat komt niet ten goede aan het herstel van je nagel.
Ook is het belangrijk elke dag een schoon paar sokken aan te trekken. Zorg dat deze van natuurlijk materiaal zijn, zoals katoen of wol.
Laat je schoenen tussen het dragen door goed luchten.
Mocht je last hebben van zweetvoeten, gebruik dan talkpoeder.
Een schimmelnagel gaat nooit vanzelf over. Als je er niets tegen doet breidt de schimmel zich alleen maar verder uit. Het is dus aan te raden om in te grijpen.

Behandelingen

Er zijn verschillende anti-kalknagel sets te verkrijgen om kalknagels te behandelen (zie de producten pagina). Het duurt lang om het aangedane deel van de nagel uit te laten groeien. Je moet daarom geduld hebben, soms wel enkele maanden. Hoe eerder je de nagel gaat behandelen, hoe sneller je van de narigheid af bent. De schimmel zit onder de nagel, waardoor de aangedane plek moeilijk te bereiken is.
Gebruik de middelen consequent en op de juiste manier. Hieronder vind je een aantal producten die kunnen helpen om je kalknagel te genezen.

Producten bij kalknagels:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *