Zonnebrandcrème bij eczeem

0
Zonnebrandcrème bij eczeem

Wie kijkt er na een lange, donkere winter nou niet uit naar de zon? Helaas heeft het heerlijke, gezonde zonlicht ook een keerzijde. Bij intensieve blootstelling kan de huid immers verbranden en andere problemen gaan vertonen. Sommige huidklachten, zoals eczeem, kunnen verergeren of zelfs worden veroorzaakt door de zon. Bij eczeem is het dus extra belangrijk om de juiste zonnebrandcrème te kiezen.

Zonnen met eczeem

Als je huid negatief reageert op de zon, is het extra belangrijk je huid hiertegen te beschermen. Dit kun je doen door in de schaduw te blijven. Als je toch de zon in gaat, kun je het beste bedekkende kleding dragen.
Heb je het met lange mouwen te warm? Of geniet je erg van de zon op je blote huid en wil je graag voorzichtig een tintje kweken? Dan is het belangrijk om je huid regelmatig in te smeren met een goede zonnebrandcrème. Kies een hoge factor: 30 of nog hoger, afhankelijk van hoe gevoelig je huid reageert op de zon en of je al een tintje hebt.

Keuze voor een zonnebrandcrème

Zeker voor de eczeem gevoelige huid is het belangrijk dat je een zonnebrandcrème van kwaliteit op je huid smeert. De probleemhuid is immers extra gevoelig voor irriterende producten. Bovendien komt een groot deel van wat je op je huid smeert in je bloedbaan terecht. Dit geldt vaak nog sterker voor een aangedane huid. Let dus op dat je zonnebrandcrème zo neutraal mogelijk is en geen irriterende parfums of andere onnodige toevoegingen bevat. Verdere aandachtspunten bij het maken van een keuze zijn:

  • Beter geen olie
    Verder kun je bij eczeem beter geen zonneolie gebruiken Zonneolie (meestal paraffine) zorgt namelijk dat je huid niet goed meer “ademt”. Kies daarom voor een luchtiger zonnebrandcrème of -melk in plaats van zonneolie.
  • Let op de houdbaarheid
    Ook kun je beter geen zonnebrandcrème gebruiken die langer meegaat dan ongeveer een jaar. En wanneer de tube of fles veel in de zon heeft gelegen, kun je beter een nieuwe kopen.
  • Kies voor kwaliteit
    Het is belangrijk om een zonnebrandcrème te gebruiken van een kwaliteitsmerk. Dan weet je dat het product door dermatologen of andere deskundigen ontwikkeld is en je huid optimaal beschermt en verzorgt. Kies voor een merk als Vision, Louis Widmer, La Roche-Posay van Anthelios, Biodermal, ROC of Eucerin.

Conclusie

Zonnen met eczeem is in de meeste gevallen mogelijk. Overdrijf hierbij niet en let op dat de huid niet te sterk geïrriteerd raakt. Bedek je huid wanneer nodig en zorg altijd voor een verse en neutrale zonnebrandcrème van een kwaliteitsmerk.

Producten bij zonnebrandcrème bij eczeem:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *