Alles over: Zonnebrandcrème

0

Zodra de temperaturen stijgen en het zonnetje weer vaker gaat schijnen gaan we allemaal massaal naar buiten. Of dit nu naar een terras is of een speeltuin met de kinderen, in het voorjaar en de zomer brengen we allemaal veel meer tijd in het zonnetje door. Het gebruik van zonnebrandcrème mag op deze momenten niet ontbreken.

Zonnebrandcrème

Bescherming tegen de zon

Zonnebrandcrème is een middel wat je op jouw huid smeert om het te beschermen tegen de UV-straling van de zon. Het is belangrijk om zonnebrandcrème goed te gebruiken als je naar buiten gaat, om ervoor te zorgen dat jouw huid niet kan beschadigen. De UV-filter is een chemische stof die in de crème verwerkt zit.

Filter in zonnebrandcrème

Door deze UV-filter is jouw huid beschermd tegen mogelijk schadelijke gevolgen van UV-straling. Een voorbeeld hiervan is de verbranding van de huid. Dit kan plaatsvinden bij weinig of geen gebruik van zonnebrandcrème terwijl je tijd doorbrengt in de zon of onder de zonnebank. Door de filter die aanwezig is in de crème, zal er minder van de UV-straling jouw huid kunnen doordringen.

Keuze voor een zonnebrandcrème

Zeker voor de eczeem gevoelige huid is het belangrijk dat je een zonnebrandcrème van kwaliteit op je huid smeert. De probleemhuid is immers extra gevoelig voor irriterende producten. Lees hier meer over: ‘Zonnebrandcrème bij eczeem‘.

Beschermingsfactor op basis van het SPF

In principe wordt er gezegd: hoe hoger de SPF (Sun Protection Factor), hoe beter de bescherming. Er wordt aangeraden om minimaal te smeren met factor 30 als je op een zonnige dag naar buiten gaat. Het is ook erg belangrijk om elke twee uur jezelf in te smeren. Als je een lichte huid hebt en snel verbrandt, ga dan voor een hoge SPF. De lage SPF is geschikt voor een donkere huid die niet snel verbrandt.

De volgende klassen zonnebrand zijn ingedeeld op basis van het SPF:

  • SPF 6 tot 10 zorgt voor een lage beschermingsfactor
  • SPF 15 tot 25 zorgt voor een matige beschermingsfactor
  • SPF 30 tot 50 zorgt voor een hoge beschermingsfactor
  • SPF 50+ zorgt voor een zeer hoge beschermingsfactor

Gevolgen van huidverbranding

Huidverbranding is erg slecht en kan nadelige gevolgen hebben voor jouw gezondheid. Schade die de zon aan jouw huid kan brengen kan huidkanker veroorzaken. Jouw DNA beschadigt onherstelbaar op het moment dat jouw huid verbrandt. Daarnaast kan je last krijgen van zonneallergie, soms al bij een minimale blootstelling aan UV-straling. Je kan hier je hele leven last van krijgen en de beste manier om het te behandelen is door jouw huid aan zon te laten wennen. Kortom, het is belangrijk om zonnebrandcrème op de juiste manier te gebruiken om huidverbranding te voorkomen.

Wist je dat..

  • Je ondanks het gebruik van een hoge factor, bijvoorbeeld factor 60, je gewoon bruin kan worden?
  • Er geen verschil zit in bescherming tussen goedkopere en duurdere zonnebrand?
  • Er natuurlijk wel verschil zit in de samenstelling van de crème bij goedkopere en duurdere zonnebrandcrèmes?
  • Veel mensen het smeren niet vaak genoeg herhalen, waardoor de bescherming niet optimaal is?
  • Het ook mogelijk is om te verbranden in de schaduw of als het bewolkt is?

Misschien ook interessant:

» Bekijk hier alle door ons geselecteerde zonnebrandcrèmes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *